צו קיום צוואה הנו צו הוצאה לפועל המורה על קיום המפורט בצוואה. בקשה לקבל צו קיום צוואה מגישים היורשים או כל אדם אחר החפץ בכך.
הבקשה מוגשת לרשם לענייני ירושה בצירוף מסמכים הכרחיים כגון תעודת פטירה, צוואת הנפטר, שוברי תשלום אגרה ועוד. לאחר הגשת הבקשה, דבר הגשתה מתפרסם בעיתונות וברשומות בכדי לאפשר התנגדות לצוואה על ידי המעוניינים בכך, הליך אשר עשוי להביא אפילו למצב של ביטול צוואה (למשל במקרים של זיוף צוואה).
הליך הגשת התנגדות לצו קיום צוואה
על אדם המעוניין להשיג ביטול צוואה כלשהי להגיש בקשת התנגדות למתן צו קיום צוואה למשרדי הרשם לענייני ירושה.
את בקשת ההתנגדות יש להגיש בכתב, ועליה לתאר את נושא ההתנגדות יחד עם העילות לבקשת ההתנגדות (זיוף צוואה למשל). נוסף על כך, יש לצרף לבקשה תצהיר חתום על ידי עורך דין המתמחה בתחום דיני צוואות וירושות, במטרה לאמת את כלל הפרטים הכתובים בו.
לאחר מכן יעביר הרשם לענייני ירושה את הטיפול בעניין התנגדות לצוואה לבית משפט לענייני משפחה.
ההליך המשפטי אשר החל בהגשת בקשת התנגדות לצוואה יתנהל בבית המשפט לענייני משפחה, את בקשת ההתנגדות יש להגיש בתוך ארבע עשרה ימים מרגע הגשת הבקשה לקבלת צו קיום צוואה.
בתום הימים הללו, לא תינתן אפשרות להגשת בקשת התנגדות לצו קיום צוואה, למעט במקרים יוצאי דופן (זיוף צוואה בכללם).
לפיכך, במקרים בהם אדם מעוניין להשיג ביטול צוואה, עליו לעקוב בצורה שוטפת אחר הפרסומים במדור הירושות בדבר הגשת בקשות לקבלת צו קיום צוואה. זאת, בכדי שלא להחמיץ את מועד הגשת בקשת ההתנגדות. כך יש לעשות גם במצב של זיוף צוואה.